1xbet

van haber

Babacan'dan akaryakıt fiyatlarına tepki - Kocaeli Haber, Kocaeli Haberleri, Son Dakika Kocaeli HaberleriKocaeli Haber, Kocaeli Haberleri, Son Dakika Kocaeli Haberleri

29 Mart 2024 - 11:32

Babacan’dan akaryakıt fiyatlarına tepki

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Fiyatlar dünyadaki gibi artsaydı mazot 9-10 lira olacaktı” dedi. SAKARYA (İGFA) – DEVA Partisi Genel …

Babacan’dan akaryakıt fiyatlarına tepki
Son Güncelleme :

04 Mayıs 2022 - 15:36

109 views

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Fiyatlar dünyadaki gibi artsaydı mazot 9-10 lira olacaktı” dedi.

SAKARYA (İGFA) – DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Sakarya’da gençlerle bir araya geldi.

Zamların sebebinin döviz kurundaki artış olduğunu savunan Babacan, Merkez Bankası’nın döviz rezervlerinin satılmasını eleştirdi.

Babacan, gençlerin, emeklilerin ve memurların hayat standardının yükselmesine ekonominin başında olduğu dönemi örnek gösterdi.

2002-2015 yılları arasında iyi şeyler yaptıklarını belirten Babacan, “O dönem ekonominin başında ben vardım. O dönem gençler biriktirdikleri harçlıklarla kısa süreli Avrupa turlarına gidebiliyorlardı. Emekliler maaşlarını biraz biriktirip yurt dışına tatile gidip gelebiliyorlardı. Bir memurun 12 aylık maaşıyla bir araba alınabiliyordu. Şu anda çoğu vatandaşımız için bir ev almak bir araba almak hayal oldu. Gençler ‘ömür boyu çalışsam ne evim olabilir ne de arabam olabilir’ diyor. Döviz kuru artınca ülkede A’dan Z’ye her şeye büyük bir zam geldiğini görüyoruz. Dolar ve avronun artmasının sebebi, Cumhurbaşkanı’nın damadının bakan olduğu dönemde ülkenin bütün döviz rezervlerini tüketmeleridir. Döviz rezervlerini eksiye düşürdüler. 130 milyar dolarlık döviz rezervlerini cayır cayır sattılar. Ekonomide arz talep dengesi diye bir şey vardır. Bir şey azaldığı zaman fiyatı yükselir. Döviz rezervi azalınca değeri yükseldi gitti. Döviz yükselince her şeye korkunç bir şekilde zam geldi” diye konuştu.