1xbet

van haber

Hatay 'Yeşil Şehir' çalışmalarına hız verdi - Kocaeli Haber, Kocaeli Haberleri, Son Dakika Kocaeli HaberleriKocaeli Haber, Kocaeli Haberleri, Son Dakika Kocaeli Haberleri

29 Mart 2024 - 14:43

Hatay ‘Yeşil Şehir’ çalışmalarına hız verdi

Hatay Büyükşehir Belediyesi, temiz şehir ve temiz çevre yaratma arzusuyla çalışmalarını yürütürken ulusal ve uluslararası ilgili tüm kamu kurum …

Hatay ‘Yeşil Şehir’ çalışmalarına hız verdi
Son Güncelleme :

12 Nisan 2022 - 9:49

79 views

Hatay Büyükşehir Belediyesi, temiz şehir ve temiz çevre yaratma arzusuyla çalışmalarını yürütürken ulusal ve uluslararası ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla ortak hareket ediyor.

HATAY (İGFA)- Hatay Büyükşehir Belediyesinin Ufuk Avrupa Şehirler Misyonu 100 İklim Nötr ve Akıllı Şehirler Niyet Beyanı çağrısına yaptığı başvuru başarılı şekilde tamamlanarak ön kabulden geçti. Hatay Büyükşehir Belediyesinin yaptığı başvurunun olumlu sonuçlanması kente prestij kazandırmasının yanı sıra, Hatay’ı Avrupa Yeşil Anlaşması’nın bir parçası olarak iklim tarafsızlığına geçişte inovasyonun ön saflarına yerleştirecek. Böylelikle iklim değişikliğine karşı mücadele, gerekli çözümlerin etkin kullanımına dönüştükçe Hatay, karbonsuz olma hedeflerine ulaşmada politikaların ilk uygulayıcıları konumunda olacak.

Bu çağrı, kentlerin misyonun bir parçası olarak 2030 yılına kadar iklim nötr olma konusundaki ilgilerini belirtmelerine ve iklim nötr olma durumuna ilişkin mevcut durumları, devam eden çalışmaları ve gelecek planları hakkında bilgi sunmalarına olanak sağlıyor. Bağımsız uzmanlar tarafından yapılacak değerlendirmenin ardından başarılı bulunan şehirlerin listesinin nisan ayı sonlarında açıklanması bekleniyor.