1xbet

van haber

Balıkesir Ayvalık'ta 'Köy Enstitüleri' ile ikinci buluşma - Kocaeli Haber, Kocaeli Haberleri, Son Dakika Kocaeli HaberleriKocaeli Haber, Kocaeli Haberleri, Son Dakika Kocaeli Haberleri

29 Mart 2024 - 12:24

Balıkesir Ayvalık’ta ‘Köy Enstitüleri’ ile ikinci buluşma

Geçtiğimiz yıl Atölye Kültür Sanat organizasyonu ve Ayvalık Belediyesi ev sahipliğinde ilki yapılan Köy Enstitüleri Fikir ve Kültür Günleri, Köy …

Balıkesir Ayvalık’ta ‘Köy Enstitüleri’ ile ikinci buluşma
Son Güncelleme :

12 Nisan 2022 - 0:40

82 views

Geçtiğimiz yıl Atölye Kültür Sanat organizasyonu ve Ayvalık Belediyesi ev sahipliğinde ilki yapılan Köy Enstitüleri Fikir ve Kültür Günleri, Köy Enstitülerinin 82. kuruluş yıldönümü olan 16 -17 Nisan 2022 tarihlerinde Ayvalık’ta ikinci kez düzenlenecek.

BALIKESİR (İGFA) – Türkiye’de Köy Enstitüleri ile ilgili düzenli olarak yapılan tek etkinlik dizisi olan organizasyonda bu sene de ülkenin önde gelen tarihçi, yazar ve sanatçıları Ayvalık’ta iki gün boyunca Köy Enstitülerini yine gündeme taşıyacak.

İLK GÜN KONUKLARI İLBER ORTAYLI VE İRFAN DEĞİRMENCİ

16 Nisan’da Türkiye’nin en önemli tarihçilerinden İlber Ortaylı ve gazeteci İrfan Değirmenci’nin ‘’Köy Enstitülerinin Tarihsel Süreci’’ konulu söyleşisiyle başlayacak olan organizasyon gün sonunda ‘’Yücel’in Çiçekleri’’ adlı belgesel film ile devam edecek.

SON GÜN KONUKLARI USTA YAZAR VE ŞAİR ATAOL BEHRAMOĞLU VE MAZLUM ÇİMEN

17 Nisan günü usta şair ve yazar Ataol Behramoğlu’nun ‘’Köy Enstitülerinde Kültür ve Sanat’’ adlı söyleşisi ve şiir dinletisi ile başlayan organizasyon, halk müziğinin önemli ismi Mazlum Çimen konseri ile son bulacak. İki gün boyunca yapılacak tüm etkinlikler Ayvalık Belediyesi Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde gerçekleştirilecek.