Maden sektöründe yürüttüğü çalışanlarında fırsat eşitliği, iş güvenliği, sürdürebilirlik ve sanat çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren Alpay Mermer Madencilik, bir önceki yıla göre kadın çalışan oranını 2022 yılında 17 daha artırarak, tüm çalışanlar arasında 37 kadın çalışanı ile sektörüne öncülük etmeye devam ediyor. Firmanın bu yılki hedeflerinden biri de 2022 yılında 51 oranında maaş zammı yapılan personelinin istihdamını sağlamaya devam ettirmek.
1996 yılında Muğla’nın Kavaklıdere bölgesinde küçük bir ocak işletmesi olarak iş hayatına başlayan Alpay Mermer Madencilik, bugün Muğla Beyaz mermer ocağı ve iki adet fabrikasıyla Türkiye’de ve dünyada güvenilir, sayılı mermer şirketlerinden biri olarak yoluna devam ediyor. Doğadan gelen hammadde gücünün kıymetini bilerek katma değer vizyonunu benimseyen Alpay Mermer Madencilik’in 2022 yılında önemsediği konuların başında fırsat eşitliği ve eşit ücret politikası yer alıyor.
Tüm Personele 51 zam!
Erkek egemen bir sektör olarak bilinen madencilik alanında kadınlara pozitif ayrımcılık yaparak fırsat eşitliği sunan ve sürdürebilir istihdam sağlayan Alpay Mermer Madencilik, 2022 yılına girildiğindeki enflasyon karşısında da çalışan personeline ortalama 51 oranında maaş zammı yaparak çalışanlarını mutlu ediyor. 2022 yılında işten çıkarma yapmamayı önemli bir hedef olarak belirleyen ve her şirketin de buna özen göstermesi gerektiğinin altını çizen Alpay Mermer Madencilik, bu yıl 17 artan kadın çalışan oranıyla da adından söz ettiriyor.
100 milyon Türk Lirası üzerinde ciro
2021 yılında 18 oranında büyüme kaydederek cirosunu geçtiğimiz sene hedeflediği 100 milyon Türk Lirasının da üstüne çıkaran Alpay Mermer Madencilik, 2022 ilk çeyreğinden 10, ikinci yarısından ise yine 10 ciro artışı bekliyor.
17 daha fazla kadın
Alpay Mermer Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Melike Alpay Özmen “Madencilik sektöründen kadının ne işi olur demişlerdi, kadın başınıza yapamazsın demişlerdi. Yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Alpay Mermer Madencilik olarak bu yıl kadın çalışan oranımız 17 yükseldi. Bugün 37’si kadın çalışan oranıyla fırsat eşitliğinde Türkiye’nin öncü şirketleriniz. Sektörümüzde ise açık ara lideriz. Madencilik sektöründeki tüm ortaklarının kadın olduğu ilk şirketiz. Yönetim kadromuzun çoğu yine kadın. Kadın yöneticilerimiz, mühendislerimiz ve tüm kadın çalışanlarımızla hem karar alma mekanizmalarında hem de üretim sistemlerinde kadın hakimiyetinin her geçen gün arttırıyoruz.” diyerek sektörlerinde kadının hakimiyetinin her geçen gün arttığının altını çiziyor.
Firmanın her alanında; üretim sahasından yönetim kuruluna kadar kadına pozitif ayrımcılık yaptığını belirten Melike Alpay Özmen, bu sene Fırsat Eşitliği Modeli (FEM) sertifikası için çalışmalar yapmaya başladığını, KAGİDER önderliğinde yürütülen bu çalışmada kurumlar, yapılar, eylemler ve istihdam olguları ile toplumsal cinsiyet eşitliğine ve istihdamda kadın güçlenmesine önem verildiğini belirtiyor.
60’ı kadın yönetici
Sektörde, kadın yöneticileri, mühendisleriyle idari kısımda çalışan kadın oranı 60’a sahip tek firma olan Alpay Mermer Madencilik, üretim safhasında da her yıl kadın istihdam oranını istikrarlı şekilde artırıyor.
Yaz aylarında ise yine sektörde kadın oranını artırma hedefiyle dönemsel çalışması için kadın mühendislere yer vermesiyle de ön plana çıkıyor.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı