1xbet

van haber

Karsan’dan İtalya’ya elektrikli 'ATAK' - Kocaeli Haber, Kocaeli Haberleri, Son Dakika Kocaeli HaberleriKocaeli Haber, Kocaeli Haberleri, Son Dakika Kocaeli Haberleri

30 Mart 2024 - 02:04

Karsan’dan İtalya’ya elektrikli ‘ATAK’

2022 yılına ihracat rakamlarını iki katına çıkartma hedefi ile giriş yapan yerli üretici Karsan, elektrikli ürün gamı ile İtalya pazarına giriş …

Karsan’dan İtalya’ya elektrikli ‘ATAK’
Son Güncelleme :

27 Mart 2022 - 11:06

120 views

2022 yılına ihracat rakamlarını iki katına çıkartma hedefi ile giriş yapan yerli üretici Karsan, elektrikli ürün gamı ile İtalya pazarına giriş yapıyor.

BURSA (İGFA) – Karsan, İtalya merkezli kamu alım hizmeti veren Consip firması ile 80 adet e-ATAK için 2021 yılında çerçeve anlaşmasına imza atmıştı. Şimdi ise bu anlaşma kapsamında yıl sonuna kadar teslim edilmek üzere 7 farklı operatörden toplamda 38 adet e-ATAK siparişini aldı.

Ayrıca İtalya’da ilk kez elektrikli otobüs kamu ihalesi kazanan Karsan, Cagliari Belediyesi’ne 4 adet e-ATAK aracını da 2022 yılı içinde teslim etmeye hazırlanıyor.

Böylece Karsan aldığı toplam 42 adetlik elektrikli e-ATAK siparişi ile İtalya’da elektrikliye dönüşmekte olan toplu ulaşım pazarına hızla giriş yapıyor.

Yurt dışı çalışmaları hakkında bilgiler veren Karsan CEO’su Okan Baş, 2020 yılında 1.6 milyar TL’lik ciro elde ettiklerini, 2021’de ise 2 milyar TL’nin üzerine çıktıklarını söyledi. Bu rakamın yüzde 70’ini de ihracat çalışmalarının oluşturulduğunu kaydeden Baş, bu yıl da elektrikli araçlarda en az iki kat büyümek istediklerini söyledi. Karsan’ın “Mobilitenin Geleceğinde Bir Adım Önde” vizyonu ile hareket ettiğini anımsatan Baş, bu kapsamda Avrupa ve Kuzey Amerika’da sürdürülebilir bir büyüme hedeflediklerini kaydetti.

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN