Türk Eğitim Vakfı (TEV), hayata geçirdiği ‘Yarıda Kalmasın’ projesi ile gençlerin eğitimlerini, hayallerini ve hikâyelerini devam ettirmelerine yardımcı oluyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla TEV Bursu sayesinde eğitim hayatlarına devam eden ve eğitimlerini tamamlayan genç kadınların gerçek hikâyelerini dijital mecralarda paylaşan Vakıf, fırsat eşitliğinin genç kadınlar üzerindeki olumlu etkisine dikkat çekiyor. Projeye aralarında Türk Eğitim Vakfı Mezun Bursiyerleri Ece Vahapoğlu ve Sarp Akkaya ile Zeynep Bastık, Oğuzhan Koç, Bennu Yıldırımlar, Hafsanur Sancaktutan ve Gözde Atasoy gibi eğitim elçisi ünlü isimler de destek veriyor.
55 yıldır maddi olanakları sınırlı öğrencilere burs desteği veren Türkiye’nin en köklü ve öncü vakıflarından Türk Eğitim Vakfı (TEV), hayata geçirdiği “Yarıda Kalmasın” projesini 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bir farkındalık projesine dönüştürdü. TEV bursu sayesinde eğitimine devam etme fırsatı bulan, mezun olan ve iş hayatına atılan genç kadınların gerçek hikâyelerini kısa video filmler şeklinde dijital mecralarda takipçileriyle paylaşan TEV, fırsat eşitliği tanınan genç kadınların eğitim hayatlarının yanı sıra sosyal hayatları ve kariyerlerinin de olumlu anlamda değiştiğine dikkat çekiyor.
Genç kadınların hikâyelerini Türk Eğitim Vakfı Mezun Bursiyerleri Ece Vahapoğlu ve Sarp Akkaya ile birlikte Zeynep Bastık, Oğuzkan Koç, Bennu Yıldırımlar, Hafsanur Sancaktutan ve Gözde Atasoy gibi ünlü isimler seslendirdi.
TEV mezunu olmak kadınların hayata katılımını kolaylaştırıyor
TEV’in Sosyal Etki araştırma sonuçlarına göre, TEV bursiyeri olmanın çalışma hayatına katılma konusundaki etkisi kadınlar üzerinde çok daha fazla görülüyor. TEV bursiyeri olmak iş yaşamına katılma eğilimini iki kata yakın artırıyor. TEV bursiyeri kadınların yüzde 70’i şu an aktif çalışma hayatında bulunuyor. Ayrıca TEV’den burs almak kadınların yüksek eğitim alma olasılığını 10 kat artırıyor. Güven Endeksi’ne göre ise TEV bursiyeri kadınların daha yüksek güven derecesine sahip.
‘Yarıda Kalmasın’ projesiyle gençlerin eşit fırsatlarla hikâyelerini yazmaya katkıda bulunuyoruz’
Genç kızları önce eğitimde sonrasında da iş ve sosyal hayatta belirli kalıplara yönlendiren toplumsal önyargılara dikkat çeken TEV Genel Müdürü Banu Taşkın, “Her birey cinsiyetinden bağımsız olarak kendi potansiyeline sahip olarak dünyaya geliyor. Toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve fırsat eşitliği tanınması özellikle kız öğrencilerimizi eğitim hayatlarından başlayarak sosyal ve iş yaşamında da zorlu engellerle baş başa bırakıyor. Türk Eğitim Vakfı olarak bu geleneksel önyargıları ve bariyerleri ortadan kaldırmanın yanı sıra çeşitliliği, kapsayıcılığı ve eşitliği teşvik etme konusunda da her dönem ve her şartta üstümüze düşen görevleri yerine getirmek için çalışmaya devam ediyoruz. Kadın erkek hiçbir gencimizin hayalleri, hikâyeleri yarıda kalmasın, hepsi eğitimlerini tamamlayarak Türkiye’nin aydınlık geleceğinin bir parçası olsun diye “Yarıda Kalmasın” projemizi hayata geçirdik. Bu projeyle daha fazla gencimize ulaşmayı ve her gencin eşit fırsatlarla eğitimine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Projede bize katkıda bulunan, bu farkındalığın daha geniş kitlelere yayılmasını sağlayan eğitim dostu sanatçılarımıza ve tüm destekçilerimize yürekten teşekkür ediyoruz” dedi.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı